Råvarer

Vi bruger udelukkende gode råvarer fra udvalgte leverandører. Vores malt bliver typisk leveret af Weyermann i Bamberg, Tyskland, hvor de har lavet kvalitets malt gennem generationer. Bamberg laver et meget ensartet produkt hvilket gør brygningen lettere.

Vores humlen, får vi fra Tyskland, Tjekkiet og England og gæren er Diamond, som er lavet på gærceller fra Carlsberg. Denne gær vi til vores Alt Beer.

Til vores øvrige øltyper, bruger vi (Saf Ale) fra?

weyemann

Miracle øllet - processen

På en helt almindelig brygdag, står Miracles brygger-par Lasse og Jette op klokken seks om morgenen, for at komme tidligt i gang med brygningen. Her starter de med at male bygmalten, der er importeret fra Weyermann i Bamberg i Tyskland, som leverer den allerbedste kvalitet. Malttypen har betydning for alkohol procenten, farven og smagen i den færdige øl. I Miracle øl veksles der mellem seks forskellige typer malt.

Når malten er knust, hældes den i mæskekarret, hvor enzymprocessen sættes i gang ved gradvis opvarmning. Miraclebrygningen følger en tysk/østrigsk tradition, hvor temperaturen starter ved 50 grader og langsomt øges til 75 grader. Den gradvise temperaturstigning sikrer at mest muligt stivelse bliver omdannet til kulhydrater, som er brugbare for gæren.

Herefter pumpes urten over i sikarret, hvor masken sies fra. Den varme urt pumpes over i kogekarret, hvor humlen tilsættes.
Efter kogningen er der tid til at sætte gæringen i gang. Urten pumpes via en varmeveksler over i den åbne gærtank, herved køles den ned til 12-18 grader, alt efter hvilken øltyper der brygges. Herefter tilsættes gæren.

Når gæringen er kommet godt i gang i løbet af en dag eller to, pumpes øllet på gærings- og tryktanken hvor det ligger og bliver helt færdigt og klar til at drikke i løbet af en halvanden måned.

Miracles øl er ufiltreret for det, mener vi nu engang, giver det bedste produkt.

 

 

Matrialer Råvarer
vibrygger Miracle øl